Utánrendelés

Folyóiratunk régebbi, még raktáron lévő számainak megvásárlására is van lehetőség. Az ezzel kapcsolatos megkeresések a pénztárnoknak küldhetők (címét lásd az Elérhetőségek oldalon).

Az ilyen megrendeléseket, az előfizetésektől elkülönítve, külön számlázzuk. A megrendelések ellenértékét, a folyóirat bankszámlájára kell átutalni (a számlaadatok az Előfizetés oldalon találhatók).

A régebbi („elfekvő”) folyóirat-példányok, egyelőre a Magyar Nemzeti Levéltár raktárában vannak. Ezt a raktárkészletet az MHGT a közeljövőben át fogja venni, és a továbbiakban saját székhelyén fogja kezelni. Amint ez megtörténik, ezen az oldalon, táblázatban fogjuk közölni a még rendelhető régebbi folyóiratszámok mennyiségét és árát. (Az egyes régebbi számok ára, azok régiségétől és ritkaságától függően, eltérő lehet.)

Addig is, amíg a táblázatot összeállítjuk, a raktárkészleten lévő összes (1992. utáni) folyóiratszám darabárát, a folyóirat aktuális előfizetési díjából képezzük; vagyis a darabár megegyezik az éves előfizetési díj (= 3000 forint/év) egynegyed részével (= 750 forint/db.).

Az ily módon megrendelt folyóiratszámok átvehetők személyesen vagy postai úton.

Postai kézbesítés esetén szállítási költséget (csomagolási- és postaköltséget) számítunk fel (részint a felhasznált csomagolóanyagok beszerzési árától, részint az aktuális küldeményforgalmi díjszabástól függően). Egyazon megrendelést több részletben is elküldhetünk, hogyha így a szállítási költség a megrendelő számára kedvezőbb.

Az aktuális szállítási költségeket az alábbi táblázat tartalmazza:

Küldhető max. példány-számPostai szolgál-tatásPosta-költség (HUF)Csomagolás jellegeCsomagolás ára (HUF)Teljes szállítási költség (HUF)
2Belföldi levél
(500g alatt)
690Papírpárnás boríték122812
4Belföldi levél
(2kg alatt, POSTÁN MARADÓ)*
2100Papírpárnás boríték1222222
4MPL postacsomag
(2kg alatt)
2605Papírpárnás boríték1222727
Kb. 5–9db.
(2kg alatt)
MPL postacsomag
(2kg alatt)
2605Könyvküldő karton2282833
Kb. 10–20db.
(5kg alatt)
MPL postacsomag
(5kg alatt)
2950Használt („guberált”) kartondobozingyenes2950
Az árak a 2024. június 4-i állapotot tükrözik. Az árváltozás jogát fenntartjuk!

* A posta csak olyan küldeményt vesz fel belföldi levélként, melynek vastagsága nem haladja meg a két folyóirat-példányt. Ezért a kettőnél több példányt tartalmazó megrendeléseket vagy postán maradó (túlméretes) levélként, vagy MPL postacsomagként tudjuk csak feladni (illetve 2–2 példányos részletekre felosztva, belföldi levélként).

[A régebbi példányok (raktárkészlet) értékesítését a Turul SZMSZ D.VI.e. pontja szabályozza.]